Ezt olvasta már?

Mutatjuk Baranya megválasztott polgármestereit

Baranya megyében a tízezernél több lakosú településeken a vasárnapi polgármester-választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 96 százaléká...

0

Teljes átalakulás a PEAC női röplabdásainál

A PTE-PEAC a héten adja le a nevezését a Magyar Röplabda Szövetségben. A tavalyi szezonban a női csapat az NB II.-ben megnyerte csoportját, majd összesítésben bronzérmet szerzett. A férfiak a 12 csapatos legfelsőbb osztályban a 9. helyet szerezték meg.


hirdetés

A női csapat óriás átalakuláson megy keresztül, a csapat meghatározó tagjai mind távoznak, így teljesen más célokért, fiatalokkal vág majd neki Szarka Vivien edző az újabb idénynek. Konkrét eredménycél helyett az elvárás a fiatal játékosok fejlődése, egy olyan jó szellemiségű csapat alapjainak lerakása, amelyik néhány év múlva ismét versenyben lehet a dobogós helyekért.

Távozók: Májusi Dóra és Pós Adrienn befejezték pécsi tanulmányaikat, Németh Zsófia a Kaposvár profi csapatában folytatja a játékot, Wirth Annamária és Szabó Beatrix elköltöznek Pécsről, Bálint Klaudia játéka még kérdéses.

Érkezők: Maller Kincsővel és Schmidt Ritával tárgyalásban van a klub, ők a megszűnő Pécsi Horvát Iskola csapatából érkezhetnek, Wagner Viktória esetében a felvételi eredményt várják, ő Kaposvárról költözhet Pécsre. Három arra érdemes játékos kerül be a felnőtt keretbe a PEAC saját utánpótlásából: Merkler Milla, Ládonyi Lilla és Petőfi Gréta.

A férfi csapat keretében is alapvető változások lesznek, itt is generációváltás történik. A tavalyi biztos bent maradás után három alternatívát dolgozott ki a szakosztály vezetősége, majd a PEAC ügyvezető elnökével folytatott egyeztetés és komoly megfontolás után hozott döntést. Az első variáció szerint a 9. hely megismétléséhez, esetleg túlszárnyalásához 4-5 komoly játéktudású, fizetett játékos leigazolása lett volna szükséges, és a csapathoz nem pécsi illetőségű vezetőedző is csatlakozott volna. Ezt gazdasági és szakmai okokból is elvetették. A második lehetőség a visszalépés, az NB II-be nevezés merült fel, ami egy jóval olcsóbb működést tenne lehetővé, ugyanakkor kikerülne a PEAC az NB I.-es körökből, ahová a 2012-es feljutása óta tartozik. Végül a vezetőség a harmadik, szakmai és gazdasági szempontból is elfogadható variáció mellett döntött, mely szerint a csapat az NB I.-be nevez, de továbbra is amatőr játékosokkal versenyez, nagyban a saját utánpótlására építve.

Távozók: Dr. Horváth Balázs és Kiss Nicholas visszavonul, Jánossy Bálint a Dágban folytatja, Merkler Ábel Budapesten tanul tovább. Demeter András, aki a csapat technikai vezetője volt, ugyanakkor esetenként a játékára is lehetett számítani, a Kaposvár bajnoki bronzérmes csapatának másodedzője lesz. Dolgos Attila, Kaszás Zoltán, Soós András és Szabó Gábor munkahelyi és családi okok miatt még nem hozott döntést a folytatásról, Turcsics Balázs szereplése zalaegerszegi továbbtanulása miatt kérdéses.

Érkezők: Pólics Kevin egy év kihagyás után újra játszik, Takács Barnabás Kaposvárról érkezik, ha felveszik a PTE-re, Shubham Dhari és Vishu Singh az egyetem indiai hallgatói. A tavaly már időnként szerephez jutó Örkényi András és Várbíró Benedek teljes mértékben a felnőtt kerethez kerül, és csatlakozik hozzájuk a szintén saját nevelésű Storcz Dániel.

Edzőváltás is lesz, Storcz Tamás a továbbiakban statisztikusként segíti a csapat munkáját, helyét a Gyöngyösi Zoltán - Szabó Tamás edzőpáros veszi át.

Gyöngyösi Zoltán:

"Gratulálunk sporttársunk és barátunk, Demeter András szakmai előre lépéséhez, a Kaposvár sokszoros bajnok csapatának másodedzői posztja igen megtisztelő feladat. András a magyar röplabdában végzett munkájával kiérdemelte ezt, sok sikert kívánunk neki, és köszönjük, amit a pécsi röplabdázásért tett az elmúlt évtizedben. Játékosként, edzőként, statisztikusként és technikai vezetőként is számíthattunk rá az évek során, igazi csapatember volt.

Szabó Tamás továbbra is az U21-U19-es korosztály edzője, és gazdasági ügyeinket is intézi, én pedig az NB II.-es női és NB I.-es férfi szakosztály teljes vertikumának szakmai munkájáért felelek, de ezek mellett elvállaltuk a felnőtt férfi csapat irányítását is. Óriási generációváltás zajlik, a feladatunk a következő időszak pécsi csapatának megalapozása. Ennek megfelelően az elsődleges cél a játékosok fejlődése, ugyanakkor ki kell harcolnunk a bent maradást is. Szép, ugyanakkor igen nehéz feladat előtt állunk, de nem ijedünk meg tőle! Bízunk a saját nevelésű fiataljainkban és a PTE-n tanuló röplabdázókban."0
0

hírek innen, onnan

Bernáth Tamás lett az Appeninn Holding vezérigazgatója

A társaság rendkívüli közgyűlésének döntése értelmében a mai naptól Bernáth Tamás tölti be az Appeninn Holding Nyrt....

Száznyolcvan tételt kínál a BÁV óraárverése

Száznyolcvan tételt kínál a BÁV óraárverése: az eladásra kínált darabok között megtalálható az iraki légierő hivatalos órája...

Újra tűz alá került Rakka

Rakka Alig egy évvel azután, hogy a szíriai hadsereg felszámolta az Iszlám Állam egykori központját, újra háborús helyzet...

Márton Anita egy métert javított idei legjobbján diszkoszvetésben

Egy hazai versenyen egy méterrel javította meg saját idei legjobbját.

Az alsóházban a PiS, a felsőben az ellenzék az erősebb

A lengyel parlamenti választások hétfő este közölt hivatalos végeredménye szerint is győzött a Jog és Igazságosság (PiS) párt, amely...

Új vezérigazgató került az Appeninn Holding élére

Bernáth Tamás korábban az MFB elnök-vezérigazgatójaként és a BNP Paribas-csoport meg az OTP Bank felsővezetőjeként is dolgozott.

Kétszer is börtönbüntetésre ítélték, mégis 82 százalékkal választották újra Siklósnagyfalu polgármesterét

Több polgármestert is úgy választottak meg tegnap, hogy első fokon jogerősen elítélték őket változatos bűnügyek miatt.

Rendre több a külföldi hallgató

Az egyetemisták és főiskolások 16,5 százaléka érkezett más országból a magyar felsőoktatásba.

Drón miatt le kellett zárni a ferihegyi repteret

Több gép is fél órát körözött a levegőben leszállás előtt.

0

Sport

Magyarország- Azerbajdzsán: Dzsudzsák nem fogott kezet Rossival - reakció

Már a sorsdöntő meccsről is beszélt Dzsudzsák.

Megszólalt a bíró a Magyarország - Azerbajdzsán mérkőzéssel kapcsolatban

Bocsánatot kért Dennis Higler, amiért nem adta meg az azeri gólt, a vasárnapi Magyarország-Azerbajzsán mérkőzésen.

Magyarország- Azerbajdzsán: nem túl sportszerű dolgot mondott Kovács István

Természetesen a drámai hajráról is beszélt a fehérváriak játékosa.

Rossi azt hitte, az utolsó percben kiegyenlített az ellenfél

És jól hitte, tényleg kiegyenlített, szabályos gólt szerzett.

A tökéletes eredmény született meg a walesi-horvát meccsen

Lépett egyet a magyar válogatott az Eb-részvétel felé.

Érdekes nyilatkozatot tett Dzsudzsák az Azerbajdzsán elleni meccs után - Így reagált arra, hogy Rossi lecserél...

Érdekes nyilatkozatot adott a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs az azeriekkel szembeni győzelem után.

Pánik a Real Madridnál: megsérült két alapember

A Real Madridnál biztosan nem örülnek a mostani válogatott szünetnek, a Marca egyenesen azt írja, pánik lehet a csapatnál.

A legjobb eredmény nekünk: döntetlen lett a walesi-horvát

Továbbra is nyitott maradt minden kérdés a mieink Eb-selejtező csoportjában.

Elnézést kért a játékvezető az azeri szövetségi kapitánytól

Mi is voltunk már számtalanszor olyan helyzetben, mint most az azeriek, tudjuk, mennyire fáj.

Hihetetlen karambol - Történelmet írt a világbajnok

Scott McLaughlinból felszínre törtek az érzelmek.

Úgy KO-zta ellenfelét egy óriási fejrúgással, hogy közben a földön feküdt

Niko Price roppant ritka technikával nyert a UFC-ben.

0

Bulvár

Tegnap eldőlt az is, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben

Eddig az volt a kérdés a választásokon, hogy meglesz-e a kétharmada a kormánypártoknak. Erre most elvesztették Budapestet és több nagyvárost. Mi történt? Elemzés.

Tegnap eldőlt az is, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben

Eddig az volt a kérdés a választásokon, hogy meglesz-e a kétharmada a kormánypártoknak. Erre most elvesztették Budapestet és több nagyvárost. Mi történt? Elemzés.

Ezt most beszoptátok- pezsgővel, medencében ünnepelte győzelmét a borsodi polgármester

Tornanádaska újraválasztott polgármestere, Beri Tamás Facebook-videóban osztotta meg a pillanatot.

Önkormányzati választás 2019 ? Eredmények ? Összesítés

Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) nyerte a főpolgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges). Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) a főpolgármester Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) nyerte a főpolgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges). A jelöltek sorrendje: 1. Karácsony Gergely ...

Lakás szigetelés belülről - Ezek a legtutibb megoldások

Lakás szigetelés belülről sokan szitokszóként emlegetik a szigetelés ezen fajtáját, de előfordul, hogy olyan épületbe költözöl, ahol másként nem oldható meg a meleg bent tartása.

Vajna Timi kiakadt: kompromittáló fotót posztoltak róla

Andy Vajna özvegye nehezen viseli a történteket.

Tegnap eldőlt az is, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben

Eddig az volt a kérdés a választásokon, hogy meglesz-e a kétharmada a kormánypártoknak. Erre most elvesztették Budapestet és több nagyvárost. Mi történt? Elemzés.

Felpörgette a mémgyárat a választási eredmény, özönlenek a képek

Borkai Zsolt mellett elsősorban Karácsony Gergely mozgatta meg a digitális népművészeket, de az önkormányzati választás kapcsán közzétett mémek főszereplője természetesen Orbán Viktor is.

Borkai kilép a Fideszből

A győri politikus Budapesten konzultált a Fidesz vezetőivel

12 településen valószínűleg újra meg kell tartani a választást

Ugyanannyi szavazatot kaptak a polgármesterjelöltek.

Hódmezővásárhely: nézze meg az új közgyűlés névsorát!

Hódmezővásárhelyen dr. Márki-Zay Péter maradt a polgármester. A közgyűlés ellenzéki többségűvé vált.

Pintér Tibor: Nem tudok megbocsájtani a Sztárban sztár leszek. zsűrijének

Habár Pintér Tibor nem ért egyet a Sztárban sztár leszek! zsűrijének pontjaival, továbbra is nagyon büszke kedvesére, Ilyés Jeniferre, aki a legjobb tizenkettőig küzdötte magát.

blogmorzsák

A világ legrosszabb étterme

Egy olasz séf háborút indított a Yelp ellen: csak akkor látszanak a jó érté­ke­lések, ha fizetsz a hirdetésekért?

A számlavezetési díj, ami nincs, de mégis van

Na jó, hát a banknak is meg kell élnie valamiből!

Jelenleg nem akar gyereket... De meddig?

„Mindig tologatja a témát, ami mögött az lehet, hogy fél az apaságtól.“

Mégsem zavarja a magyar kormányt a keresztényüldözés?

Szíriában civileket gyilkolnak a törökök, köztük hívőket is, de a miniszter vétózta az EU tiltakozását.

Mautner Zsófia: A gasztronómia világában helyt állni kemény

A gasztroblogger főzésről, olvasásról és a garantáltan sikeres lisztmentes csokitortájáról is mesélt a Margó.

Négymillió dolláros lovat vett a dubai sejk

Az egyéves állatot a jövő szupersztárjának tartják. A hatalmas ár egy kemény licitháború után alakult ki.

Két-párt-rendszer van Magyarországon

Néhány hete még lehetetlennek tűnt az, hogy a rezsim leváltható.

Nem a Borkai-videót kell kárhoztatnia a Fidesznek, hanem amivé maga lett

Az orbánizmus a vereségében is csak hazudni tud -- önmagának és a híveinek.

Orbán máris támad

Megosztásra, a választási szövet­ségek szétverésére törekedve igyekszik, igyekszenek zavart kelteni a képviselőtestületekben.

Zsófi és Tíci nyerték a fődíjat

A nézők szavazatai alapján ők nyerték a Love Island első évadát.

19 lenyűgöző régi fotó

Földrengés a chilei fővárosban, Elton John a kínai látogatása során asztali­teniszezik, és még sok más érdekes fotó a múltból.

Finn lakónegyed autistákra tervezve

Ennek a díjnyertes tervezésű társasháznak a földszintjén kilenc apartmant alakítottak ki autizmussal élőknek.

0