Ezt olvasta már?

0

Teljes átalakulás a PEAC női röplabdásainál

A PTE-PEAC a héten adja le a nevezését a Magyar Röplabda Szövetségben. A tavalyi szezonban a női csapat az NB II.-ben megnyerte csoportját, majd összesítésben bronzérmet szerzett. A férfiak a 12 csapatos legfelsőbb osztályban a 9. helyet szerezték meg.


hirdetés

A női csapat óriás átalakuláson megy keresztül, a csapat meghatározó tagjai mind távoznak, így teljesen más célokért, fiatalokkal vág majd neki Szarka Vivien edző az újabb idénynek. Konkrét eredménycél helyett az elvárás a fiatal játékosok fejlődése, egy olyan jó szellemiségű csapat alapjainak lerakása, amelyik néhány év múlva ismét versenyben lehet a dobogós helyekért.

Távozók: Májusi Dóra és Pós Adrienn befejezték pécsi tanulmányaikat, Németh Zsófia a Kaposvár profi csapatában folytatja a játékot, Wirth Annamária és Szabó Beatrix elköltöznek Pécsről, Bálint Klaudia játéka még kérdéses.

Érkezők: Maller Kincsővel és Schmidt Ritával tárgyalásban van a klub, ők a megszűnő Pécsi Horvát Iskola csapatából érkezhetnek, Wagner Viktória esetében a felvételi eredményt várják, ő Kaposvárról költözhet Pécsre. Három arra érdemes játékos kerül be a felnőtt keretbe a PEAC saját utánpótlásából: Merkler Milla, Ládonyi Lilla és Petőfi Gréta.

A férfi csapat keretében is alapvető változások lesznek, itt is generációváltás történik. A tavalyi biztos bent maradás után három alternatívát dolgozott ki a szakosztály vezetősége, majd a PEAC ügyvezető elnökével folytatott egyeztetés és komoly megfontolás után hozott döntést. Az első variáció szerint a 9. hely megismétléséhez, esetleg túlszárnyalásához 4-5 komoly játéktudású, fizetett játékos leigazolása lett volna szükséges, és a csapathoz nem pécsi illetőségű vezetőedző is csatlakozott volna. Ezt gazdasági és szakmai okokból is elvetették. A második lehetőség a visszalépés, az NB II-be nevezés merült fel, ami egy jóval olcsóbb működést tenne lehetővé, ugyanakkor kikerülne a PEAC az NB I.-es körökből, ahová a 2012-es feljutása óta tartozik. Végül a vezetőség a harmadik, szakmai és gazdasági szempontból is elfogadható variáció mellett döntött, mely szerint a csapat az NB I.-be nevez, de továbbra is amatőr játékosokkal versenyez, nagyban a saját utánpótlására építve.

Távozók: Dr. Horváth Balázs és Kiss Nicholas visszavonul, Jánossy Bálint a Dágban folytatja, Merkler Ábel Budapesten tanul tovább. Demeter András, aki a csapat technikai vezetője volt, ugyanakkor esetenként a játékára is lehetett számítani, a Kaposvár bajnoki bronzérmes csapatának másodedzője lesz. Dolgos Attila, Kaszás Zoltán, Soós András és Szabó Gábor munkahelyi és családi okok miatt még nem hozott döntést a folytatásról, Turcsics Balázs szereplése zalaegerszegi továbbtanulása miatt kérdéses.

Érkezők: Pólics Kevin egy év kihagyás után újra játszik, Takács Barnabás Kaposvárról érkezik, ha felveszik a PTE-re, Shubham Dhari és Vishu Singh az egyetem indiai hallgatói. A tavaly már időnként szerephez jutó Örkényi András és Várbíró Benedek teljes mértékben a felnőtt kerethez kerül, és csatlakozik hozzájuk a szintén saját nevelésű Storcz Dániel.

Edzőváltás is lesz, Storcz Tamás a továbbiakban statisztikusként segíti a csapat munkáját, helyét a Gyöngyösi Zoltán - Szabó Tamás edzőpáros veszi át.

Gyöngyösi Zoltán:

"Gratulálunk sporttársunk és barátunk, Demeter András szakmai előre lépéséhez, a Kaposvár sokszoros bajnok csapatának másodedzői posztja igen megtisztelő feladat. András a magyar röplabdában végzett munkájával kiérdemelte ezt, sok sikert kívánunk neki, és köszönjük, amit a pécsi röplabdázásért tett az elmúlt évtizedben. Játékosként, edzőként, statisztikusként és technikai vezetőként is számíthattunk rá az évek során, igazi csapatember volt.

Szabó Tamás továbbra is az U21-U19-es korosztály edzője, és gazdasági ügyeinket is intézi, én pedig az NB II.-es női és NB I.-es férfi szakosztály teljes vertikumának szakmai munkájáért felelek, de ezek mellett elvállaltuk a felnőtt férfi csapat irányítását is. Óriási generációváltás zajlik, a feladatunk a következő időszak pécsi csapatának megalapozása. Ennek megfelelően az elsődleges cél a játékosok fejlődése, ugyanakkor ki kell harcolnunk a bent maradást is. Szép, ugyanakkor igen nehéz feladat előtt állunk, de nem ijedünk meg tőle! Bízunk a saját nevelésű fiataljainkban és a PTE-n tanuló röplabdázókban."0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Módosításokkal hagyta jóvá a Lordok Háza a Brexit-törvényt

Az alsóház a héten ismét napirendre veszi a tervezetet, és valószínűleg kiszavazza belőle a mostani módosításokat.

Brexit: módosításokkal szavazta meg a Lordok Háza a kilépés törvénytervezetét

Az alsóház a héten ismét napirendre veszi a tervezetet, és nagy valószínűséggel kiszavazza belőle a felsőházi módosításokat.

Botox nélkül is sikeres lehetsz a színpadon

Botox nélkül is sikeres lehetsz a showbizniszben, ha van tehetséged és egyéniséged.

A legdögösebb modellek és színésznők hóbortja

A vintage divatra szakosodott Kerry Taylor aukciósház újabb haute couture ruhakülönlegességeket bocsájt árverésre.

Szerdai Sportműsor: Pályán a férfi kézi- és a férfi pólóválogatott

A férfi kézi és a vízilabda Eb mellett Premier League, Spanyol labdarúgókupa, valamint Australian Open a kínálatban.

Rég láttuk ilyen boldognak az "új" Meghan-t, de amit a gyerekével csinál a videón, amiatt szétszedték az aggódó szülők

Itt az új Meghan, a hétköznapi anyuka, de amit a gyerekével csinált, amiatt rendesen beleállt az internet.

Eláruljuk, milyen randi programot válassz a csillagjegyed alapján

A csillagjegyed útmutatásával nem csak azt derítheted ki könnyen, milyen pasival jönnél ki a legjobban, de akár a találkozótok...

Egy kis szerencsével ma még a Napot is megláthatjuk

Felszakadozhat a felhőzet végre, de északkeleten lehetnek meglepetések.

Bérelhető ház a brazil dzsungelben, melyhez saját vízesés is jár

Az Airbnb mindig meg tud lepni valami új ajánlattal: most például Marko Brajovic világhírű horvát dizájner őserdei ARCA nevű házát...

Új filmcsatorna indult Magyarországon

2020 januárjától elsőként a Vidanet kínálatában található meg a Russian Kino tévécsatorna, amely eredeti nyelven orosz filmeket...

Elképesztő manővert rögzített a kamera, semmi sem számított a sofőrnek - videó

Hiába a záróvonal és a gyalogátkelőhely, a semmi sem állíthatta meg a szabálytalankodót.

Fontos változás a Babaváró hitel feltételeiben: szűkült a jogosultak köre.

Módosult a Babaváró hitel egyik feltétele: szigorodott az elvárt, legalább 3 éves Tb jogviszonyra vonatkozó előírás. Ez azokat...

0

Sport

Ilyet még nem láttunk: a kapufához ragadt a lövés után a labda

Mindez a kézilabda Európa-bajnokságon a spanyol válogatott meccsén.

Nincs remény: megszólalt Schumacher olasz kezelőorvosa, elkeserítő dolgokat mondott

Az olasz idegsebész tragikusnak festette le a Forma-1 világbajnokának állapotát.

Tragikus körülmények között meghalt a fiatal magyar sportoló: most közölte a szövetség

Varga Péter a fiatal atléta még csak 21. életévében járt.

Szlovén siker a magyar csoportban

Szlovénia 29-24-re legyőzte Portugália csapatát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Eb-n.

Újabb balhé a brazil kapus miatt Kisvárdán - reagált a sportigazgató

"Visszavonulása" után sem nyugszik a légkör, holott még él a szerződése.

Meghalt egy fiatal magyar atléta

Varga Péter mindössze 20 éves volt.

A norvégok Izlandot is legyőzték, a magyaroknak egy pont kell

Norvégia 31-28-ra legyőzte Izland csapatát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Eb-n.

A simán megnyert negyeddöntő után kemény Eb-elődöntő vár a vb-ezüstérmes spanyolok ellen női pólósainkra

16-3-ra nyertek a mieink a franciák ellen, jöhet az elődöntő a vb-ezüstérmes spanyolokkal szemben.

0

Bulvár

Így szigetelik Szibériában az autókat

Nálunk egyelőre néhány fokos mínuszt jelent a tél, a szibériai Jakutszkban viszont a napokban is enyhének számít a mínusz huszonöt-harminc. Érthető, hogy az autók téli felkészítése is mást jelent.

Szakorvos reagált Norbi kirohanására: Az ostoba mindig tökéletesen meg van elégedve önmagával

Dr. Farkas Kitti szerint azoknak a felelősségét kéne végre megvizsgálni, akik 20 éve osztják az észt az elhízásról mindenféle szakmai felkészültség nélkül.

A Coca-Cola egyetlen egy képpel porig alázta Schobert Norbit

Több celeb is beleállt, de talán a legkreatívabb és tömörebb módon a Coca-Cola tette kedd délelőtt.

Ennyiért esznek, isznak az éttermekben Szlovákiában és Magyarországon

A szlovákiai családok a növekvő bevételeiknek köszönhetően egyre több pénzt hagynak az éttermekben. Fejenként 10 euróval még így is megelőzik őket a magyarok.

Álltak a magyar rendőrök a pirosnál, ők se hitték el, ami hirtelen történt

Alaposan feladták a leckét szegény zsaruknak. De megoldották.

Kitálaltak a leszerelt űrhajósok: "Földönkívüliek léteznek"

Azt mondják, hogy már nincs miért titkolózniuk!

Te most csúnyán oda ...tál, ahol enni kapsz - sorra akadnak ki a magyar hírességek Schobert Norbira

Tóth Vera edzős képpel, Palya Bea dallal, Nyári Dia gyerekfotóval üzent a fitneszgurunak.

Megvan az új határozat: továbbra is fizeti majd a börtönkártérítést a kormány

Kijött a kormányhatározat, úgy tűnik, hogy hiába hangoztatták, mégsem függesztik fel a börtönkártérítések kifizetését.

Újra kötelező lesz a katonai szolgálat - visszatér a sorkatonaság

Szlovénia ismét bevezetheti a sorkatonai szolgálatot, amennyiben nem tudja megnövelni a fegyveres erők hivatásos katonáinak létszámát derült ki a védelmi minisztérium hosszú távú terveire vonatkozó, úgynevezett Fehér Könyvből, amelyet kedden mutatott be a parlament felsőházának, a Nemzeti Tanácsnak. A dokumentum szerint amely két évig készült Szlovénia a következő 15 évben a jelenlegi 7100 fős hivatásos és tartalékos katonákból álló állományát fokozatosan növelné, 7500 hivatásos és 1500 tartalékos katonát szeretne tartani. Amennyiben ez idő alatt nem sikerül megfelelő számú hivatásos katonát alkalmaznia, Szlovénia fontolóra veszi a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését. A tervek szerint az ország 2025-re éves szinten a bruttó hazai termék (GDP) 2 százalékát költené majd...

Összetörte a gyász Ihos Józsefet: Semmi nem utalt a tragédiára

"Mielőtt odaértem volna, hívott a doktornő, és közölte a szörnyű hírt."

Egerek és csótányok ? szörnyű állapotokat talált a Nébih egy budapesti pizzériában

A Nébih azonnal hatállyal függesztett fel egy budapesti, pizzakészítést és házhozszállítást végző egység tevékenységét.

blogmorzsák

A Francia Idegenlégió a XX. században

A Francia Idegenlégiót 1831-ben hozták létre azzal a céllal, hogy megkerüljék azt a törvényt, amely tiltotta az idegen nemzetiségűek felvételét a francia hadsereg soraiba.

Schobert Norbi - apokalipszis most!

A gyerekvállalási kedvet nemcsak az egzisztenci­ális bizonytalanság veti vissza, hanem a Norbi által diktált testkultusz is.

Norbi, ébredj!

„A hibák felismeréséhez, beismeréséhez, a mea culpához férfinak kell lenni. Ahhoz viszont még hosszú út vezet.“

A fitneszguru és a marketing tahóság

Az üzleti világ egy része bántalmazza és tárgyiasítja a nőket.

Parkinson-kóros Ozzy!

Lehet, hogy van, ami legyőzheti a legenda testét?

Trombózis, az irodisták mumusa

Mik a jellemző tünetek és mit tehetünk a trombózis elkerülése érdekében?

Kösz Norbi, hogy elmondhatom!

„Harminc voltam, amikor ikerlányaimat és engem elhagyott a férjem.“

Igazi zenetanárnő, konzervatív és egyben haladó értékekkel

Miért fontos, hogy milyen zenét hallgat a szülő? A számos díjat besöprő Dzsászti Énekstúdió alapítójával beszélgettünk.

Naponta 183 kórházi ágy ára megy öntömjénezésre

5 év alatt 100 milliárd propagandára. Egy kis értelmezés ez mennyi pénz.

A liberális filozófus esete Gyöngyöspatával

Az egyszeri magyar nemértelmiségi vidéki ember biztonságra vágyik.

Vajon a minisz­ter­elnök divatot teremtett-e?

Az alárendeltjei miért avatnak méretükre nem igazított nad­rágban országutat, gyárat, iskolát, játszóteret?

El nem ismert orszá­gok: Észak-Ciprus

1974-ben egy érsek-elnök elleni puccsal vette kezdetét egy máig tartó megosztottság Európa határán.

0