Ezt olvasta már?


Pécsen csak két körzetet nyert a FIDESZ

Alaposan felborult Pécs politikai térképe a vasárnapi önkormányzati választásokon, az eddigi városvezető FIDESZ-KDNP hiába állt össze az ÖPÉ-vel, csak hét mandátumhoz jutott a 25 fős testületben. Baranya a megyén kívül a városokban is ellenzéki lett.


hirdetés

Pécsen meggyőző fölénnyel nyerte el a polgármesteri széket Péterffy Attila, és megnyugodhat, kényelmes többsége lesz a közgyűlésben. A 25 tagú testületbe ugyanis 17-en a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben jutottak be, úgy, hogy a 18 egyéni körzetből 16-ot megnyertek. Érdekes, hogy mindössze kilencen – Berényi Zoltán, Sík László Lajos, Kővári János, Nyőgéri Lajos, Schmuck Roland, Fogarasi Gábor, Csizmadia Péter, Decsi István, Kóbor József, és Kunszt Márta – rendelkeznek képviselői tapasztalatokkal, tizenhatan újoncként debütálnak a testületben. Ráadásul közülük Sík, Nyőgéri és Schmuck egy ciklust ki is hagyott. A nagy kérdés az is, kiket fog Péterffy Attila alpolgármesternek felkérni maga mellé.

A pécsi közgyűlés összetétele

 

Polgármester: Péterffy Attila

Képviselők

Berényi Zoltán (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), Hencsei Zsolt (Mindenki Pécsért Egyesület), Sík László Lajos (Mindenki Pécsért Egyesület), Sajgó György (Mindenki Pécsért Egyesület), Topán László (Mindenki Pécsért Egyesület), Horváth Tamás (Mindenki Pécsért Egyesület), Kővári János (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), Zag Gábor (Mindenki Pécsért Egyesület), Auth István (Mindenki Pécsért Egyesület), Siposné Bikali Éva (Mindenki Pécsért Egyesület), Nyőgéri Lajos (Mindenki Pécsért Egyesület), Ágoston Andrea (Mindenki Pécsért Egyesület), Csaba István (Mindenki Pécsért Egyesület), dr. Sschmuck Roland (Mindenki Pécsért Egyesület), Fürj Csaba (Mindenki Pécsért Egyesület), Bognár Szilvia (Mindenki Pécsért Egyesület), Fogarasi Gábor (Mindenki Pécsért Egyesület), Pokorádi Gábor (Mindenki Pécsért Egyesület), Barkóczi Csaba (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), dr. Csizmadia Péter (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), Decsi István (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), dr. Kamarás Péter (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), dr. Kóbor József (LEHET MÁS A POLITIKA), dr. Kunszt Márta (Mindenki Pécsért Egyesület), Vári Attila (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület).

Baranyai városok


Szigetváron az ellenzék által támogatott Vass Péter lett a befutó, Komlón ugyan maradt a fideszes Polics József a polgármester, ám ellenzéki többségű testületet kapott. Polics a bama.hu-nak arról beszélt, hogy mivel rendkívül szoros volt a verseny (közte és az ellenzéki polgármesterjelölt Ferenczy Tamás között), így várható, hogy a szavazatokat újraszámolják.

Mohácson Szekó József fideszes polgármester halálát követően az MSZP-s Csorbai Ferenc maradt az egyetlen jelölt a városvezetői posztra, és mivel nem lépett vissza a jelöltségtől, így ő lett a polgármester 1867 szavazattal. Viszont 4076-an úgy gondolták, hogy érvénytelen polgármesterjelölti szavazólapot adnak le. A nyolc egyéni választókerület mindegyikét a Fidesz nyerte meg, kompenzációs listáról két MSZP-s és egy DK-Momentum-Jobbik koalíciós képviselő került még be a testületbe a valasztas.hu adatai szerint.

Siklóson a fideszes jelölt Riegl Gábor lett a polgármester, a 8 egyéni listás mandátumból hatot a Fidesz nyert meg, kettőt pedig független jelöltek (a várost 17 évig vezető Marenics János és Szalai Ottó). Harkányban a fürdővárost 2014 óta irányító fideszes Baksai Endre Tamás lett ismét a polgármester, a hatfős testületbe négy fideszes és két független jutott be a valasztas.hu adatai szerint.

Szentlőrincen a független Koltai Péter nyert, a nyolc egyéni listás mandátumból hetet függetlenek, egyet pedig a Fidesz jelöltje nyert meg. Kozármislenyben a független dr. Bíró Károly tudott újrázni a polgármesteri székért vívott harcban, a nyolc fős testületbe hét független és egy a Fidesz által eléggé támogatott, a Porta Pannonia egyesület színeiben induló jelölt került be.

Pécsváradon a független és újrázó Zádori János lett a befutó, a hatfős testületbe csak független jelöltek kerültek be a valasztas.hu adatai szerint. Bólyban a független Hárs József újrázott, ő egyedüli induló volt a polgármesteri székért (egyébként 1990 óta vezeti a kisvárost). A hatfős testületbe csak független jelöltek kerültek be.

Sásdon a független dr. Jusztinger János lett a polgármester, a hatfős testületbe öt független és egy fideszes jelölt került be. Sellyén a független, korábban MSZP-s Nagy Attila lett ismét a polgármester, a hatfős testületbe hat független jelölt került be.

Mágocson a független Bogyayné Gál Tünde nyert a valasztas.hu adatai szerint, a hatfős testületbe csak független jelöltek jutottak be. Villányban a független jelölt Mayer István lett a polgármester, a hatfős testületbe független képviselők kerültek be.

Megyei közgyűlés


A megyei közgyűlésbe a valasztas.hu adatai szerint (99,76 százalékos feldolgozottság mellett) 12 fideszes - köztük Őri László volt pécsi alpolgármester, aki listavezetőként a közgyűlés elnöke lesz - jutott be, rajtuk kívül a Jobbik és a Demokratikus Koalíció 2-2, míg az MSZP és a Momentum 1-1 mandátumot szerzett meg.

A megyei közgyűlés összetétele: Almás Roland (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Dunai Péter (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Fazekas Róbert (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Guzsvány Attila (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Konkoly Gergő (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Konyári Zsolt (JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM), Mester László (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Mojzes Tamás (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Nagy Ferenc (DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ), dr. Őri László (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Pávkovics Gábor (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Péderi Tamás (MOMENTUM MOZGALOM), Pfeffer József (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Polics József (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Schwarcz-Kiefer Patrik (JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM), dr. Szakács László (MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT), Szarkándi Lajosné (DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ), Vörös Sára (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT).

Az előzetes hírek szerint a megyei közgyűlés elnöke Őri László lesz, aki leginkább a Fideszesek körében találhat tapasztaltabb képviselőket. A megyei közgyűlésben ugyanis nyolc olyan név található – Almás Roland, Fazekas Róbert, Mester László, Mojzes Tamás, Pávkovics Gábor, Pfeffer József, Polics József, Szakács László –, akik már ültek közgyűlésben.

M. Z.0
0
0

hírek innen, onnan

Megugrott a feldolgozóipari aktivitás a New York-i régióban

New York régióban az elemzők által vártnál lényegesebben nagyobb mértékben nőtt a feldolgozóipari aktivitás februárban.

Itt a friss meteorológiai előrejelzés Zsuzsanna napjára

Ilyen időjárás várható február 19-én szerdán. Mutatjuk a részleteket:

Mi a helyzet a britek bérével?

A legfrissebb foglalkoztatási és jövedelmi statisztika szerint most érte el és lépte túl először a több mint egy évtizeddel ezelőtti...

Újra lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra

Keddtől jelentkezhetnek újra az iskolarendszerű szakképzésben egészségügyi szakmát tanulók az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege...

Csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz a 4iG

A 4iG csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció) - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Egy lány után mászkált az énekes, ebből született meg ez a dal

Megjelent a Szabó Benedek és a Galaxisok ötödik stúdióalbuma, stílusosan csak Cím nélküli ötödik lemez címet kapta.

A 2020-as Bánkitó Fesztivál a Kalála együttest élteti kortárs csavarokkal

Bár a zenekar szerves része volt a gyerekkorunknak, a magyar népmesékhez szerzett filmzenéiért életműdíjjal jutalmazott együttes nem csak...

Akár jövőre vihet turistákat az űrbe a SpaceX

Megállapodtak az űrturizmusra specializálódott amerikai Space Adventures nevű céggel.

Drasztikus költségcsökkentés jön a WTCR-ben, kevesebb időmérő, futam és gumi lesz

Az Eurosport Events vezetője szerint fenntarthatatlanná váltak a költségek.

Így nyerte meg a meccset Balázs Attila a korábbi top 20-as Cuevas ellen - videó

A magyar játékos nyolcaddöntőbe jutott a Rio de Janeiróban zajló salakpályás férfi tenisztornán.

Az MLSZ több millió forintra büntette a Fradit

Az MLSZ fegyelmi bizottsága összevont eljárás alapján ötmillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az OTP Bank Ligában...

Sport

Szinkronban követte a brutális KO-t a bíró, hogy védje a bunyóst

Nem túlzás azt állítani, hogy a küzdősportvilág legnépszerűbb videója jelenleg az a felvétel, amelyen egy bíró remekül végezte a munkáját.

A Liverpool a Man. City két alapemberét is elhappolná a City büntetése után?

Persze ez még csak átigazolási pletyka, de annak elég izgalmas.

Kézfogásnak indult, tömegverekedés lett belőle - videó

Az amerikai egyetemi kosárbajnokságban nem a legszebb jelenetekkel ért véget egy rangadó.

Megtáncoltatta a labdát a gólvonalon a Barcelona kapusa

Marc-André ter Stegen egy cseppet sem volt szívbajos.

A nyolcaddöntőkkel folytatódik a Bajnokok Ligája

A címvédő Liverpool Madridba utazik, a PSG pedig Dortmundba. Rangadót rendeznek a női kézilabda NB I-ben is.

Nagyon átverte az NB I-es csapatot a brazil kapus

A rutinos focista vissza sem tért már Magyarországra a szabadsága után.

Bírói csalással tudták csak megverni a Békéscsabát

Botrányos játékvezetés az Olimpiakosz elleni Challenge Kupa-negyeddöntőn. Óriásit küzdött a BRSE - a Pireusz nyert.

Örülj tovább, Dzsudzsák Balázs!

A hír szent, a vélemény szabad!

A modern foci egyik legnagyobb dilemmája feszíti szét az Atlético Madridot

Meddig lehet fenntartani az esélytelenség látszatát a világ egyik leggazdagabb klubjánál?

Saját játékosa csinált bolondot a Barcelona edzőjéből - videó

A spanyol tréner egy ideig biztosan nem áll be a játékosai közé játszani.

Óriási pénzbüntetést kapott a Ferencváros az MLSZ-től

Az NB I-et 21. forduló után két meccsel kevesebbet játszva is vezető csapatot három mérkőzés miatt büntették.

0

Bulvár

Záróvonalon előzte a rendőröket a nő Debrecenben, a magyarázata haláli volt

Hogy tetszett mondani? - gondolhatták a rendőrök elkerekedett szemmel.

Hét évig feküdt élettelenül, aztán váratlanul megmozdult

Ezekhez az állatokhoz képest a lajhárok hiperaktívnak számítanak.

Csődben a népszerű áruházlánc

Néhány héttel ezelőtt már figyelmeztettek a legrosszabbra.

Már nagy bajban a nyugdíjasok, hamarosan a minimálbéresek következnek

Az elmúlt két év évben nagyon sokat romolhatott a nyugdíjasok helyzete a fogyasztói kosarukban szereplő termékek drasztikus drágulása és az ellátások alacsony emelése miatt. Hamarosan a minimálbéresek is erre a sorsra juthatnak, amennyiben az infláció tovább szárnyal.

II. Erzsébet királynő őrjöng, válik a brit királyi család álompárja

Egy héten belül a második válást jelentik be.

Sok autós nem tud róla, pedig hatalmas bírság járhat érte

Büntetik, aki kiskorú vagy terhes utas mellett gyújtanak rá a kocsiban.

Hernádi Zsolt luxusszállodáját az adófizetők építik, és a Dunától is megvédik

Pályázati úton 2,8 milliárd forintot kapott a MOL vezér érdekeltsége a beruházásra, és már amiatt sem kell aggódnia, hogy esetleg elmossa az ár a telket. A rokonságába tartozó polgármester települése ugyanis gátat épít.

Putyin kóstolgatja Norvégiát - fokozódó katonai feszültség

Moszkva a múlt héten küldte el kemény figyelmeztetéseket tartalmazó levelét a norvég külügyminisztériumnak. A Vard szigetén fekvő amerikai állomás amelyet együtt működtetnek a norvég hírszerzéssel - az orosz tengeralattjárókat figyeli, hogy egy esetleges konfliktusnak már a kezdetén hatástalanítani tudják ezeket. Káncz Csaba jegyzete.

A császárnál utána jön az igazi vajúdás. És azt nem kívánom senkinek. - Hüvelyi és császáros szülések tapaszta...

A szülés, a császármetszés és a gyermekágyi időszak első pillanatai olyanok, amikkel kapcsolatban gyakran kozmetikázzuk a valóságot, van, aki szándékosan, mások talán a maguk megnyugtatására. Mi azt gondoljuk, hogy a nem annyira rózsaszín részekről is kell beszélni.

Szőnyegbe tekerve találtak rá a fiatal lány holttestére

A szomszéd csak egy sikolyt hallott.

blogmorzsák

A nagy GDP átverés - avagy valóban élen a Pannon Tigris?

Vajon sikeres lehet-e a felzárkózásunk a 'hanyatló Nyugathoz', ha közben folyamatosan gyengül a forint?

A kutyakényeztető reptér

Nem akármilyen fejlesztéssel állt elő Japán második legnagyobb reptere. A kutyák is lazulhatnak egy nagy út előtt.

A legjobb kínai kütyük 5000 Ft alatt, európai raktárból!

Nem elég, hogy olcsó, nem elég, hogy jó, ráadásul egy héten belül megkapod.

Te is stresszelsz esténként? Ne tedd!

Sokan szenvednek attól, hogy este, lefekvés után is „jár az agyuk” és képtelenek megnyugodni és elaludni.

Osztrák, belga és magyar kórházban

Három ország, három kórház - eltérő tapaszta­latok. Vajon melyikben hogyan bánnak a beteggel?

Hogyan őrizheted meg szellemi frissességed az idő múlása ellenére is?

A rendszeres testmozgás hatékonyabb a szellemi frissesség megőrzésében, mint a memóriagyakorlatok!

Folyton eldugul a lefolyód? Ezzel soha többé nem fog!

Okos trükk a dugulás és a kellemetlen szagok ellen.

Évértékelő revíziós érzelmekkel

Orbán Viktor beszéde hemzse­gett a csúsztatásoktól, és a rejtett üzenetektől.

Üzenet Orbán Viktornak

Meddőség? Nem. Ha már népese­déspolitika, csináljuk rendesen.

Néha egy kép is elég

Van, amikor elégedettebb az ember, ha 100 helyett csak 1 fotó készül!

Akik a család elől külföldre menekülnek

„Amit a férj keresett, annak zöme el is ment, mert minden második este ivászatba torkollott.“

0