Ezt olvasta már?

Új szervezeti egység a pécsi polgármesteri hivatalban

A városmarketing, a befektetésösztönzés és a turizmusfejlesztés minden várost új kihívások elé állítanak. Ezekre és a választási kampányban tett ígéretekre v...

0

Pécsen csak két körzetet nyert a FIDESZ

Alaposan felborult Pécs politikai térképe a vasárnapi önkormányzati választásokon, az eddigi városvezető FIDESZ-KDNP hiába állt össze az ÖPÉ-vel, csak hét mandátumhoz jutott a 25 fős testületben. Baranya a megyén kívül a városokban is ellenzéki lett.


hirdetés

Pécsen meggyőző fölénnyel nyerte el a polgármesteri széket Péterffy Attila, és megnyugodhat, kényelmes többsége lesz a közgyűlésben. A 25 tagú testületbe ugyanis 17-en a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben jutottak be, úgy, hogy a 18 egyéni körzetből 16-ot megnyertek. Érdekes, hogy mindössze kilencen – Berényi Zoltán, Sík László Lajos, Kővári János, Nyőgéri Lajos, Schmuck Roland, Fogarasi Gábor, Csizmadia Péter, Decsi István, Kóbor József, és Kunszt Márta – rendelkeznek képviselői tapasztalatokkal, tizenhatan újoncként debütálnak a testületben. Ráadásul közülük Sík, Nyőgéri és Schmuck egy ciklust ki is hagyott. A nagy kérdés az is, kiket fog Péterffy Attila alpolgármesternek felkérni maga mellé.

A pécsi közgyűlés összetétele

 

Polgármester: Péterffy Attila

Képviselők

Berényi Zoltán (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), Hencsei Zsolt (Mindenki Pécsért Egyesület), Sík László Lajos (Mindenki Pécsért Egyesület), Sajgó György (Mindenki Pécsért Egyesület), Topán László (Mindenki Pécsért Egyesület), Horváth Tamás (Mindenki Pécsért Egyesület), Kővári János (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), Zag Gábor (Mindenki Pécsért Egyesület), Auth István (Mindenki Pécsért Egyesület), Siposné Bikali Éva (Mindenki Pécsért Egyesület), Nyőgéri Lajos (Mindenki Pécsért Egyesület), Ágoston Andrea (Mindenki Pécsért Egyesület), Csaba István (Mindenki Pécsért Egyesület), dr. Sschmuck Roland (Mindenki Pécsért Egyesület), Fürj Csaba (Mindenki Pécsért Egyesület), Bognár Szilvia (Mindenki Pécsért Egyesület), Fogarasi Gábor (Mindenki Pécsért Egyesület), Pokorádi Gábor (Mindenki Pécsért Egyesület), Barkóczi Csaba (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), dr. Csizmadia Péter (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), Decsi István (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), dr. Kamarás Péter (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület), dr. Kóbor József (LEHET MÁS A POLITIKA), dr. Kunszt Márta (Mindenki Pécsért Egyesület), Vári Attila (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT-Összefogás Pécsért Egyesület).

Baranyai városok


Szigetváron az ellenzék által támogatott Vass Péter lett a befutó, Komlón ugyan maradt a fideszes Polics József a polgármester, ám ellenzéki többségű testületet kapott. Polics a bama.hu-nak arról beszélt, hogy mivel rendkívül szoros volt a verseny (közte és az ellenzéki polgármesterjelölt Ferenczy Tamás között), így várható, hogy a szavazatokat újraszámolják.

Mohácson Szekó József fideszes polgármester halálát követően az MSZP-s Csorbai Ferenc maradt az egyetlen jelölt a városvezetői posztra, és mivel nem lépett vissza a jelöltségtől, így ő lett a polgármester 1867 szavazattal. Viszont 4076-an úgy gondolták, hogy érvénytelen polgármesterjelölti szavazólapot adnak le. A nyolc egyéni választókerület mindegyikét a Fidesz nyerte meg, kompenzációs listáról két MSZP-s és egy DK-Momentum-Jobbik koalíciós képviselő került még be a testületbe a valasztas.hu adatai szerint.

Siklóson a fideszes jelölt Riegl Gábor lett a polgármester, a 8 egyéni listás mandátumból hatot a Fidesz nyert meg, kettőt pedig független jelöltek (a várost 17 évig vezető Marenics János és Szalai Ottó). Harkányban a fürdővárost 2014 óta irányító fideszes Baksai Endre Tamás lett ismét a polgármester, a hatfős testületbe négy fideszes és két független jutott be a valasztas.hu adatai szerint.

Szentlőrincen a független Koltai Péter nyert, a nyolc egyéni listás mandátumból hetet függetlenek, egyet pedig a Fidesz jelöltje nyert meg. Kozármislenyben a független dr. Bíró Károly tudott újrázni a polgármesteri székért vívott harcban, a nyolc fős testületbe hét független és egy a Fidesz által eléggé támogatott, a Porta Pannonia egyesület színeiben induló jelölt került be.

Pécsváradon a független és újrázó Zádori János lett a befutó, a hatfős testületbe csak független jelöltek kerültek be a valasztas.hu adatai szerint. Bólyban a független Hárs József újrázott, ő egyedüli induló volt a polgármesteri székért (egyébként 1990 óta vezeti a kisvárost). A hatfős testületbe csak független jelöltek kerültek be.

Sásdon a független dr. Jusztinger János lett a polgármester, a hatfős testületbe öt független és egy fideszes jelölt került be. Sellyén a független, korábban MSZP-s Nagy Attila lett ismét a polgármester, a hatfős testületbe hat független jelölt került be.

Mágocson a független Bogyayné Gál Tünde nyert a valasztas.hu adatai szerint, a hatfős testületbe csak független jelöltek jutottak be. Villányban a független jelölt Mayer István lett a polgármester, a hatfős testületbe független képviselők kerültek be.

Megyei közgyűlés


A megyei közgyűlésbe a valasztas.hu adatai szerint (99,76 százalékos feldolgozottság mellett) 12 fideszes - köztük Őri László volt pécsi alpolgármester, aki listavezetőként a közgyűlés elnöke lesz - jutott be, rajtuk kívül a Jobbik és a Demokratikus Koalíció 2-2, míg az MSZP és a Momentum 1-1 mandátumot szerzett meg.

A megyei közgyűlés összetétele: Almás Roland (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Dunai Péter (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Fazekas Róbert (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Guzsvány Attila (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Konkoly Gergő (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Konyári Zsolt (JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM), Mester László (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Mojzes Tamás (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Nagy Ferenc (DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ), dr. Őri László (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Pávkovics Gábor (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Péderi Tamás (MOMENTUM MOZGALOM), Pfeffer József (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Polics József (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT), Schwarcz-Kiefer Patrik (JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM), dr. Szakács László (MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT), Szarkándi Lajosné (DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ), Vörös Sára (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT).

Az előzetes hírek szerint a megyei közgyűlés elnöke Őri László lesz, aki leginkább a Fideszesek körében találhat tapasztaltabb képviselőket. A megyei közgyűlésben ugyanis nyolc olyan név található – Almás Roland, Fazekas Róbert, Mester László, Mojzes Tamás, Pávkovics Gábor, Pfeffer József, Polics József, Szakács László –, akik már ültek közgyűlésben.

M. Z.0
0

hírek innen, onnan

Módosította gazdasági előrejelzését a szerbiai nemzeti bank

A szerbiai nemzeti bank (NBS) az eddig becsült 3,5 százalékról 3,6 százalékra emelte a 2019-es szerb gazdasági növekedés várt mértékét...

Tóth Vera váltja Tóth Gabit a Sztárban sztár leszek! zsűrijében

Az énekesnő fogja testvére helyett Sebestyén Katját segíteni a műsorban, mivel Gabi hamarosan szülni fog.

Új társa van Mészároséknak, be is szállt a családi vállalkozásba

Új tulajdonossal gyarapodott a Mészáros Lőrinc tőzsdén kívüli cégeinek jelentős részét összefogó Talentis Group Zrt.

Albon nagy kicsúszással is nyerte az első, esős brazil edzést

Négy pilóta épp csak, hogy autóba ült Interlagosban.

Palvin Barbi hihetetlenül szexi dekoltázst villantott

A gyönyörű magyar modell ezúttal sem takargatta a bájait.

Rátámadtak egy buszsofőrre

Az utas amiatt lett dühös, mert a férfi akarta felengedni a buszra,

0

Sport

Ezt nézze. Nem hiszi, el mit csinált Orbán Viktor a Karmelita-kolostor erkélyén - Így várja a miniszterelnök a...

A nyilvánvalóan futballrajongó, Orbán Viktor miniszterelnök Úr Facebook oldalán osztott meg egy videót, a mai Puskás Aréna avatója kapcsán.

Gólt lőtt a Népstadion nyitómeccsén, most ő végzi el a kezdőrúgást

Egy 93 éves futball-legenda érkezett Budapestre.

Ebben minden benne van - Drámai a helyzet Londonban

Főként az északi részét érinti az angol fővárosnak.

Magyarország-Uruguay 4:2

Gólszerzőink: Czibor, Hidegkuti, Kocsis, Kocsis

Gera Zoltán búcsúmeccse: elképesztő vádra reagált Rossi

Tiszta vizet öntött a pohárba a kapitány.

Mindössze két másodpercig mutatta a tévé a szexi szurkolólányt a Juventus meccsén, azonnal Instagram-celeb let...

A Seria A-ban vasárnap este, koránt sem izgalmasnak mondható meccsen a Juventus és az AC Milan csapata mérkőzött meg egymással, ám nem emiatt beszélnek még egy héttel később is az összecsapásról.

Kemény szavak: a Ferrari volt elnöke reméli, hogy Hamilton soha többet nem nyer világbajnokságot

Luca di Montezemelo, a Ferrari volt elnöke reméli, hogy egykori csapata hamarosan újra átveszi az uralmat a Formula 1-ben és ezzel együtt Hamilton és a Mercedes remek sorozata megszakad - írja az f1vilag.

Lenyűgöző videóval köszönti Orbán Viktor a Puskás Arénát

A mai stadionavató alkalmából osztott meg egy csodálatos filmet a miniszterelnök a Facebookon.

Magyarország-Uruguay: élő közvetítés

Minden mozzanat a stadionavatóról.

Bejelentette visszavonulását a Moto GP háromszoros világbajnoka

A spanyol versenyzőnek a vasárnap Valenciai Nagydíj lesz pályafutása utolsó futama.

Ronaldo újabb mesterhármast jegyzett, Anglia hetet rúgott Montenegrónak

Az angol, a francia és a cseh labdarúgó-válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.

Federer négy év után legyőzte Djokovicot, így már biztos, hogy Nadal marad a világelső

Roger Federer a vártnál jóval könnyebben verte Novak Djokovicot, így a svájci bejutott az ATP-vb elődöntőjébe.

0

Bulvár

Itt a legújabb Magyarország-térkép: ehhez hasonlót még nem láthattunk

Elkészült Magyarország ökoszisztéma-alaptérképe.

Zsiday Viktor elmondta, mibe bukhat bele az Orbán-kormány

Önmagában a jelentősen növekvő korrupció nem elég ehhez.

Szomorú hír a nézőknek: nem folytatódik a népszerű sorozat többé

Ha már végig is pörgetted a sorozat legújabb évadát, biztosan kíváncsi vagy arra, lesz-e folytatás. A készítő elárulta, neki mik a tervei!

Pécsi Ildikónál végleg betelt a pohár

Évek óta folyik a pereskedés és a családi viszály Pécsi Ildikó és Pártos Csilla között, de az utóbbi hónapokban egyre nagyobb a csend.

Paradicsomot ezért tilos a hűtőbe tenni

A trópusokról származó paradicsom nem mondható éppen hidegkedvelő növénynek.

Megszólalt a megvert ezredesnő

Egyelőre nem hallgatták ki az ezredesnőt, aki feljelentette a rendőrség egyik csúcsvezetőjét, mert a férfi megverte. A gyanú szerint a vezérőrnagy a rendőrség Teve utcai székházában, egy irodában többször megütötte a nőt, miután az véget vetett titkos kapcsolatuknak. A rendőrnő három és fél hónappal a történtek után, az ATV Híradónak mesélte el, hogy mi történt.

Rogán-Gaál Cecília válása után új fejezet kezdődik - ilyen képeket már nem látsz többé

Rengeteget megélt együtt Rogán Antal és Rogán-Gaál Cecília, de a közös történetük véget ért. A gyerekek örökre összekötik ugyan a őket, de a házasságuknak vége.

Megdöbbentő részletek Vitray Tamás válásáról

Csütörtökön jelent meg a hír, hogy a 71 éves színésznő és a 87 éves Vitray Tamás közösen döntött úgy, hogy felbontják a házasságukat. Azt a harminckét éve tartó kapcsolatot, amit öt éve újra megerősítettek, és egy szűkkörű ezüstlakodalommal ünnepeltek.

Egy 21 éves indiai király felrakta a családi palotát az Airbnb-re

Az Airbnb történetében ez az első alkalom, hogy kivehető egy ilyen pompás uralkodói lakosztály.

Istenes Bence idegösszeomlást kapott

Istenes Bence élete kaotikus volt, ez megviselte írja a Blikk.

Mi lesz így Cecília bámulatos üzleti sikereivel és mi marad Rogán Antalnak?

Válik a Rogán-házaspár, ami egy újabb érdekes momentum a NER-univerzumban. Az teszi azzá, hogy az utóbbi időben a házaspár azzal magyarázta meg gyarapodását, hogy Rogán Cecília sikeres üzletasszonyi karriert visz. Kérdés, mi marad a sikerből a válás után.

blogmorzsák

Mit fogunk enni 30 év múlva?

A bolygónk népessége elképesztő ütemben növekszik, az ENSZ prognózisa szerint 2050-re már elérheti a 9 milliárd főt.

Rengeteg a halálos kimenetelű baleset az őszi időszakban az utakon

Sokan elfelejtették, ősszel más útviszonyok várják az autósokat.

Ezért házasodunk kevésbé, mint azelőtt

Képtelenek vagyunk szeretni? Túl önző a mai nemzedék? A túlnépesedéstől félünk? Ódzkodunk az elköteleződéstől?

Így spórolj az árammal!

Módszerek, hogy miként lehet egy lakás vagy iroda energiafelhasználása kisebb: zöld és pénztárcabarát tippek.

Izsák feláldozása minden szülő rémálma

Ugyan melyik szülőnek nem fáj, mikor gyermekének kell áldozatot hoznia?

Így világíts te is takarékosan, vezeték nélkül!

Ez eddig a legjobb, legkedvezőbb árú kültéri LED lámpa - kihagyhatatlan kerti világítás.

Elegem van: egy vereség anatómiája

Az ország lerohad, magánéletük­ben cseszegetik az embereket, és egyre pofátlanabbul folyik a közpénzlopás.

Debrecen ajándékba adott 3 hektár telket Mészáros Lőrincnek?

A város "gazdaságfejlesztési érdekeivel" indokolták, de már megint hülyének néznek minket.

Az elbaltázott Puskás Stadion

Átadtak egy 67 ezres stadiont - parkoló nélkül.

Ex Luna, scientia - Emberes Apollo-küldetések

A holdra szállást élőben közvetítette a Magyar Televízió is, mintegy kétmillió magyar nézhette végig Armstrongék landolását.

Volkswagen Bogárból robogó

Tökéletes robogók készültek egy VW Beetle darabjaiból. Modern retro.

0